Izjava o privatnosti i kolačići

Izjava o privatnosti i kolačići

Maestral Centar d.o.o. kao vlasnik ovih Internet stranica vrlo ozbiljno shvaća zaštitu Vaših osobnih podataka.

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka - GDPR), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, tvrtka:

Maestral Centar d.o.o.
Donji Prečac 9, 10000 Zagreb, HRVATSKA
OIB: 60931669765
MBS: 110028443
Uprava: IZIDORA BREZNI, Alan Brezni,
Direktor i odgovorna osoba: Alan Brezni,

se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe i ostalih kontakt formi, niti ih prosljeđivati trećim stranama i svojim poslovnim partnerima te je izradila ovu Izjavu o privatnosti i sigurnosti.

Izjava o privatnosti i sigurnosti je jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Izjava o privatnosti i sigurnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

Izjava o privatnosti i sigurnosti temelji se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku. 

Izjava o privatnosti i sigurnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi tvrtka Maestral Centar d.o.o., pri čemu je cilj Izjave na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti tvrtki Maestral Centar d.o.o. sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

Za obradu osobnih podataka odgovorna je tvrtka:

Maestral Centar d.o.o.
Donji Prečac 9, 10000 Zagreb, HRVATSKA
OIB: 60931669765
MBS: 110028443
Uprava: IZIDORA BREZNI,Alan Brezni
Direktor i odgovorna osoba: Alan Brezni

Kontakt podaci osobe odgovorne za zaštitu i upravljanje osobnim podacima je IZIDORA BREZNI – 01 24 46 741 – info@maestralcentar.hr.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca, a prikupljamo sljedeće osobne podatke koje deklariramo kao osnovne osobne podatke:

-       Ime i prezime

-       Adresa stanovanja (mjesto i grad)

-       Kontakt broj telefona

-       Kontakt e-mail

-       Pravne podatke tvrtke ukoliko kupac potražuje R1 račun

Navedene osobne podatke tvrtka Maestral Centar d.o.o. obrađuje i arhivira u svome sjedištu koje je navedeno u ovoj Izjavi, u Republici Hrvatskoj.

Izričito i isključivo NE PRIKUPLJAMO sljedeće osobne podatke:

-       OIB fizičke osobe

-       Datum rođenja

-       Spol

-       Ostale podatke iz osobne iskaznice fizičke osobe

-       Podatke o bankovnom računu i broju kreditne/debitne kartice fizičkih osoba

-       Podatke o navikama korisnika, odnosno kupaca

Maestral Centar d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje pravnih obveza. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Maestral Centar d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti svojih korisnika i kupaca.

Maestral Centar d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza/narudžbi, koji su navedeni.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Maestral Centar d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti, a ne uključuju nikakav oblik osobnih podataka.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti tvrtku Maestral Centar d.o.o. U slučaju ne prijavljenih promjena unesenih podataka, Maestral Centar d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe, odnosno isporuke proizvoda.

Načini prikupljanja osnovnih osobnih podataka

  1. Izravno od strane samih korisnika, odnosno kupaca u procesu narudžbe proizvoda ili uspostavljanja kontakta kroz navedene kontakt forme na našim stranicama, a u svrhu pružanja pravovremene i kvalitetne usluge i/ili povratne informacije o proizvodu i posebnim ponudama prema korisnicima koji su izrazili interes u naše proizvode.

  2. Iz drugih izvora, poput sajamskih događanja na kojima tvrtka Maestral Centar d.o.o. sudjeluje, a isključivo osnovne osobne podatke korisnika koji su izrazili interes u CYBERSPACE proizvode te dali jasnu i izričitu privolu za prikupljanje navedenih osobnih podataka.

Svrha prikupljanja osnovnih osobnih podataka

  1. Ispunjavanje ugovornih obveza: dostava naručenih proizvoda, savjetovanje i pomoć prilikom korištenja naručenih proizvoda, pružanje dodatnih jamstava za proizvode, održavanje kvalitete proizvoda, rješavanje prigovora korisnika te drugih radnji koje su povezane sa sklapanjem i izvršavanjem ugovornih obveza u skladu s mjerodavnim propisima.

  2. Ispunjavanje zakonskih obveza

  3. Izravna promidžba korisnicima koji su iskazali interes te dali privolu za marketinšku komunikaciju te promidžba prema postojećim kupcima u svrhu održavanje kvalitete proizvoda i pravovremenog informiranja o posebnim uvjetima i aktualnim akcijama – a s ciljem kako bi korisnik mogao dobiti točne i precizne obavijesti koje odgovaraju njegovim željama iskazanim posjetom na stranice www.maestralcentar.hr

  4. Interne svrhe – tvrtka Maestral Centar d.o.o. koristi navedene osnovne osobne podatke isključivo za potrebu vlastite evidencije, a u svrhu zaštite korisnika i kupaca proizvoda te održavanje kvalitete usluge i kvalitete proizvoda.

Podaci potencijalnih kupaca - korisnika

Tvrtka Maestral Centar d.o.o. prikuplja podatke o potencijalnim kupcima, a sa svrhom da ih se uz danu privolu pravovremeno i precizno informira o aktualnim posebnim ponudama i akcijama, isključivo u proizvode za koje su potencijalni kupci izrazili interes. U navedenu svrhu prikupljamo isključivo osnovne osobne podatke (ime i prezime, kontakt broj telefona, kontakt e-mail te proizvod u koji je iskazan interes)

Potraživanje spremljenih osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku može zatražiti ispis svih osobnih podataka koje tvrtka Maestral Centar d.o.o. prikuplja i obrađuje u svrhu pružanja boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva – upitom za potraživanje ispisa spremljenih osobnih podataka klikom na ovaj link.

Vremensko čuvanje i obrada osnovnih osobnih podataka

Osnovni osobni podaci kupaca čuvaju se tijekom čitavog perioda korištenja proizvoda, a sve do trenutka kada je kupac izričito i jasno naveo da više nije korisnik iskaže pravo na zaborav.

Osnovni osobni podaci potencijalnih kupaca, odnosno korisnika čuvaju se 3 mjeseca od trenutka prikupljanja navedenih osnovnih osobnih podataka, ili kraće ukoliko korisnik prije iskaže pravo na zaborav.

Pravo na zaborav

Maestral Centar d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe i svrhu održavanja kvalitete proizvoda.

Ukoliko želite brisanje navedenih osnovnih podataka iz naše baze, molimo pošaljite upit za brisanje svih osnovnih osobnih podataka klikom na ovaj link.

Pravo na ulaganje prigovora

Korisnik i/ili kupac ima pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega ako se podaci obrađuju za potrebe legitimnog interesa voditelja obrade. U tom slučaju će tvrtka Maestral Centar d.o.o., kao voditelj obrade, prestati obrađivati osobne podatke, osim ako dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu osobnih podataka u odnosu na prava korisnika i/ili kupca, odnosno u slučaju kada obrada podataka služi radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Ukoliko se osnovni osobni podaci korisnika i/ili kupca obrađuju za potrebe izravnog marketinga, korisnik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga, osobito ako se osnovni osobni podaci koriste u svrhu izrade profila.

Korisnik može uložiti prigovor slanjem upita, odnosno prigovora preko ovog linka.

Odgovornost

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu internet stranicu pod www.maestralcentar.hr te na sve stranice unutar maestralcentar.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na maestralcentar.hr domeni, za koje stranice maestralcentar.hr nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice maestralcentar.hr ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Maestral Centar d.o.o. neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao, odnosno dao svoju privolu.

Kolačići

Kako bi naše web stranice radile pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva korištenja i kvalitete usluge, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići se ne mogu dodijeliti određenoj osobi i ne sadrže osobne podatke.

Vrste kolačića na ovim Internet stranicama

  1. Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu)

  2. Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

  3. Kolačići za mjerenje posjećenosti – ovi kolačići nisu postavljeni niti kreirane od strane naših stranica, ali služe za normalno funkcioniranje stranice i korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. VAŽNO – ovi kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke korisnika. Mi na www.maestralcentar.hr stranicama koristimo sljedeće takve kolačiće:
  • Google Analytics pixel
  • Facebook pixel

Navedeni pixeli (ili kolačići) ne prikupljaju nikakve osobne podatke (demografske i slične), već isključivo služe za pravovremeno i precizno informiranje ovisno o vašem interesu, a kako bismo vas na drugim web stranicama informirali o aktualnim posebnim ponudama i akcijama.

Ovo je popis kolačića koje koristimo i svrhe za što ih koristimo:

Kategorija:  Neophodni

Neophodni kolačići pomažu pri izradi internetske stranice omogućavanjem osnovnih funkcija kao što su navigacija stranica i pristup sigurnim područjima web stranice. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića. Sljedeće označava naziv kolačića, davatelja kolačića, vrstu kolačića i isteka kolačića:

Naziv kolačića: PHPSESSID,
Primjenjuje: maestralcentar.hr
Trajanje: do kraja sesije na webstranici
Svrha kolačića: tehnička, čuva podatke korisnika kroz zahtjeve stranice.
Izvor: maestralcentar.hr

Naziv kolačića:  cookieControl,cookieControl
Primjenjuje: maestralcentar.hr
Trajanje: 12 mjeseci
Svrha kolačića: Zapisuje da je korisnik vidio kolačić
Izvor: maestralcentar.hr

Naziv kolačića:  PH_HPXY_CHECK
Primjenjuje: maestralcentar.hr
Trajanje: 1 mjesec
Svrha kolačića: Svrha kolačića: tehnička, čuva podatke korisnika kroz zahtjeve stranice.
Izvor: maestralcentar.hr

Kategorija: Statistika

Statističke kolačiće pomažu vlasnicima web stranica da shvate kako posjetitelji stupaju u interakciju s web-lokacijama prikupljanjem i izvješćivanjem podataka anonimno. Sljedeće označava naziv kolačića, davatelja kolačića, vrstu kolačića i isteka kolačića:

Naziv kolačića: _ga
Primjenjuje: maestralcentar.hr
Trajanje: 2 godine
Svrha kolačića: upotrebljava Google Analytics za razlikovanje korisnika.
Izvor: maestralcentar.hr

Naziv kolačića:  _gid
Primjenjuje: maestralcentar.hr
Trajanje: do kraja sesije na webstranici
Svrha kolačića: upotrebljava Google Analytics za razlikovanje korisnika.
Izvor: maestralcentar.hr

Naziv kolačića:  _dc_gtm_UA-#
Primjenjuje: maestralcentar.hr
Trajanje: do kraja sesije na webstranici
Svrha kolačića: Upotrebljava Google Tag Manager za kontrolu učitavanje tag-a za Google Analytics.
Izvor: maestralcentar.hr

Kako onemogućiti kolačiće?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom). Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

U svrhu omogućavanja najbolje kvalitete usluge i pravilnog rada ovih Internet stranica, preporučujemo da kolačiće ostavite uključenima.

Sigurnost plaćanja

Tajnost podataka kupca je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije.

Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 256-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa).

Na navedeni način omogućen je siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između računala kupca i CorvusPay servisa, i obrnuto.

Navedeni servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Brojevi kreditnih kartica se ne pohranjuju i nisu dostupni na pregled tvrtki Maestral Centar d.o.o. niti neovlaštenim osobama.

Izmjene i dopune Izjave o privatnosti i sigurnosti

Tvrtka Maestral Centar d.o.o. zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ovu Izjavu u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranim osobama i korisnicima da redovito provjeravaju sadržaj ove Izjave radi informiranosti oko ažurnog sadržaja Izjave o privatnosti i sigurnosti.

Načelo pravednosti

Tvrtka Maestral Centar d.o.o. se u svome poslovanju pridržava pravednosti i iskrenosti u svakom vidu interakcije s korisnicima (potencijalnim kupcima) i kupcima CYBERSPACE proizvoda te najveći naglasak stavlja na održavanje kvalitete usluge i kvalitete proizvoda.

U Zagrebu, svibanj 2018. godine

Maestral Centar d.o.o.