Tri-angle Sharpmaker set

Brusevi
Tri-angle Sharpmaker set

Tri-angle Sharpmaker set

Brand: SPYDERCO Kategorija: Šifra: 204MF Cijena: 754,00 kn

Ključ oštrenja bilo kojeg alata ili oštrice je u tome da se prilikom oštrenja zadržava isti kut od početka do kraja. To možete postići vrlo lagano čak uz minimalno znanje o oštrenju sa Tri-Angle Shapemaker setom.
Ovaj set je patentiran i nije se mijenjao dugi niz godina jer za time nema potrebe. Koriste ga i početnici i profenionalci. Na njegovoj bazi koja je napravljena od čvrste ABS plastike postoje utori u koje se postavljaju brusni "štapići" pod već predefiniranim kutevima od 30° (15° sa svake strane) i 40° (20° sa svake strane). U Europi standardni kut je 20° dok se azijski noževi oštre na 15°. Što je manji kut to je nož jače oštar ali će i prije izgubiti početnu oštrinu.

U setu dolazi par keramičkih bruseva srednje gradacije (Triangle Medium Grit Stone) i par keramičkih bruseva fine gradacije (Triangle Fine Grit Stone) koji su dovoljni za oštrenje i održavanje gotovo svih vrsta noževa i alata. Ukoliko je oštrica ekstemno tupa ili oštećena u ponudi se mogu kupiti dijamantni i CBN triangle brusevi koji odgovaraju ovom setu. Za vrhunsko poliranje oštrice (najčešće kod kolekcionara noževa) možete kupiti ultrafini keramički brus.

Moguće je oštriti ravne i nazubljene oštrice, škare, udice, različite alate itd.

Također u setu dolaze uputstva u papirnatom obliku, DVD sa video uputama i zaštitni štapići od mesinga (uskoro će biti od aluminija) kako bi sačuvali vaše prste kod oštrenja.
Preporuka je da se prvo pregleda DVD, a tek onda knjižica sa uputama. DVD se može pogledati i na Youtube-u a video u 4 dijela se nalazi u nastavku ovog teksta.